pompotin Download Brave Get Firefox

kävijöitä 10748

päivitetty
22.11.2023 12:50

Seurantalo

Seurantalo Seurantalo sijaitsee parin kilometrin päässä viitostiestä. Päärakennus on valmistunut alkujaan vuonna 1914. Sitä rakennettiin 7-8 vuotta. Aluksi sen omisti Työväenyhdistys, mutta vuonna 1934 se siirtyi Pöljän Maamiesseuran omistukseen ja vuodesta 1998 se on toiminut Pöljän Eräveikkojen kokoontumispaikkana. Eräveikot remontoivat talon perusteellisesti talkootyönä jolloin etenkin sisäpuoli sai uuden ilmeen.

Sali Päärakennuksessa sijaitsee juhlasali ja keittiö, jossa juhlat järjestyvät jopa sadalle henkilölle. Seuralta löytyy kaikki tarpeellinen juhlien järjestämiseen astioita myöten. Vuosien mittaan talolla on järjestetty mm. syntymäpäiviä ja häävastaanottoja, ja siellä juhlitaan tietysti myös kylän suurin jokavuotinen tapahtuma eli hirvipeijaiset.

Saunarakennus Jos mielessä on pienempimuotoisemmat illanistujaiset, niin niiden pitoon sopii täydellisesti uusi saunarakennus. Se saatiin valmiiksi vuonna 2005 ja on osoitus todellisesta talkoohengestä. Lauteilla on tilaa viidelletoista hengelle ja puulämmitteinen kiuas takaa hyvät löylyt. Tuvan puolella on hulppeat tilat ja takkakin löytyy vaikka makkaranpaistoa varten.

Taloa vuokrataan mahdollisuuksien mukaan kaikille halukkaille. Lämmitämme talon valmiiksi, ja laitamme saunankin lämpiämään etukäteen jos tarvetta on. Varaaminen onnistuu joko puhelimella tai sähköpostilla, yhteystiedot löytyvät täältä. Toki myös kysymyksiin vastataan, jos jokin jäi mieltä vaivaamaan.

Kattavampi kokoelma kuvia talosta ja saunasta on nähtävissä valokuvat -osiossa.